Wat neurologen doen als hun hoofd pijn doet: 8 recepties

Er is nauwelijks een persoon die helemaal niet bekend is met hoofdpijn. Neurologen – geen uitzondering. Hoe ze omgaan met deze toestand en kunnen we hun voorbeeld gebruiken?

“De hoofdpijn zelf is zo’n omvangrijk concept dat het kan worden gewijd aan meer dan één artikel of zelfs een boek”, legt Robert Kanyeki uit, directeur van een gespecialiseerd medisch centrum in Pittsburgh. – Onderscheid bijvoorbeeld van primaire hoofdpijn – die veroorzaakt door veranderingen in de hersenen. Dit omvat migraine, hoofdpijn van spanning en clusterhoofdpijn.

Migraine gaat vaak gepaard met misselijkheid, gevoeligheid voor licht en geluiden, vermoeidheid en een aantal andere symptomen. Velen ervaren ook een secundaire hoofdpijn, wat een manifestatie is van een andere ziekte “.

Hoewel hoofdpijn een van de meest voorkomende klachten is voor artsen en een van de belangrijkste oorzaken van handicaps, hebben we de neiging om het behoorlijk te verwaarlozen. En hoe artsen zelf omgaan met deze staat?

1. Vind een rustige plek

“Wanneer mijn hoofd ziek begint te worden, vertrek ik naar de slaapkamer als ik thuis ben, of ik zoek gewoon naar een afgelegen plek en probeer te gaan liggen”. – Degenen die migraine hebben, zullen me begrijpen: meestal helpt om in stilte te liegen en duisternis echt. “.

2. Proberen afgeleid te worden

Liggen en nog meer om te slapen is een optie die verre van altijd mogelijk is. Anesthesist en neurobioloog Rami Bershtein in geval van hoofdpijn probeert een soort rustige activiteit te vinden: bijvoorbeeld om te lezen of te wandelen. Als het geen pijn verlicht, dan maakt het het tenminste gemakkelijker.

3. Ze begrijpen de triggers

Realiseren wat precies hoofdpijn veroorzaakt, u kunt niet alleen leren om er op dit moment mee om te gaan, maar ook om dit te voorkomen. “Migraine -aanvallen vinden plaats in twee gevallen: met overmatige visuele stimulatie, of wanneer ik me zorgen maak over een moeilijke situatie”, zegt neuroloog Jan Lewis Brandes. – De aanval kan ook misbruik van rode wijn veroorzaken, dus ik probeer mezelf te beheersen. “.

Wat kan er nog een trigger zijn? Schuifproblemen. En niet alleen gebrek aan slaap, https://libido-verhogen.com/hoe-het-libido-te-verhogen/ maar ook een schending van het gebruikelijke slaapregime en waakzaamheid. “Het is jammer dat ik dit niet wist toen ik een student was: dan achtervolgde een hoofdpijn me elke zaterdag na een stormachtig feest op vrijdagavond,” Remums Begety.

4. Drink water

Trite, maar feit: als je hoofdpijn hebt, is water je eerste en belangrijkste redder in het redderapparaat. Kristina Lopez, een leraar aan het Rockefeller Institute of Neurobiology aan de Universiteit van West Virginia en een hoofdpijnspecialist, zegt dat ze persoonlijk pijn begint te doen in het geval van uitdroging.

Tegelijkertijd zijn wetenschappers volgens haar nog niet tot een consensus gekomen, waarom dit gebeurt. Maar het feit blijft: drinkwater is het meest betaalbare middelen voor preventie en behandeling van hoofdpijn.

5. En een beetje koffie

Deze maatregel lijkt paradoxaal te zijn, maar cafeïne in kleine hoeveelheden kan echt de rol van remedie voor hoofdpijn spelen. Het veroorzaakt een vernauwing van bloedvaten, die de bloedcirculatie vertraagt ​​en pijn vermindert. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven. Regelmatige consumptie van cafeïne kan leiden tot het tegenovergestelde effect als u plotseling besluit de gebruikelijke jaarlijkse kopje thee of koffie te verlaten.

6. Eet vaker, maar minder

Omdat de hoofdpijn een laag suikeriveau kan veroorzaken, adviseert Robert Kaneki vaker te eten: 5-6 keer per dag. Tijdens de belangrijkste maaltijden beveelt hij aan porties te verminderen, maar plan extra snacks overdag.

7. Drink pijnstillers, indien nodig

Het belangrijkste hier, opnieuw, worden niet meegesleept. Fei BeaGeti adviseert het bijhouden van dossiers voor de medicijnen die u gebruikt, omdat overmatige medicatie ook hoofdpijn kan veroorzaken. En natuurlijk, als de aanvallen vaak worden herhaald, moet u een arts raadplegen voor een receptcorrectie.

8. Herinner jezelf eraan dat er dingen zijn die we niet kunnen beïnvloeden

De pijn kan weer terugkeren, ondanks alle geleverde inspanningen – bijvoorbeeld vanwege de genetische kenmerken. “Onder mijn patiënten zijn er vertegenwoordigers van verschillende generaties van dezelfde families. Alles is met klachten van hoofdpijn, – opmerkingen verwekken. – Het gebeurt en soms moet je dit gewoon in het reine komen. “.

Als een hoofdpijn u min of meer regelmatig inhaalt, is het belangrijk om de hulp van artsen niet te verwaarlozen: een ervaren specialist zal u helpen de oorzaken te begrijpen en een behandeling te kiezen. Maar u kunt alle hierboven vermelde tips proberen en de combinatie vinden die specifiek in uw geval werkt.

“Het is heel belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te reageren op zijn signalen,” lijkt op een hardloper. – Soms is dit voldoende om uw toestand onafhankelijk te verbeteren. “.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *